
Aranżacja odświętna stołu daje wiele możliwości. Niezwykle praktycznym, a zarazem profesjonalnie wyglądającym rozwiązaniem jest utworzenie z serwetki – przetestuj w promocji – tokarnia-sosenka.com.pl/serwetki-decoupage – kieszonki na nóż i widelec. To niezwykle prosty zabieg i nadaje się do wykorzystania tak z serwetkami zwykłymi, jak i z koronką. Innym rozwiązaniem jest np. utworzenie tzw. podwójnej fali i zawinięcie materiału na brzegu. Na przestrzeni między falami będzie spoczywać nóż i widelec.
Przy określaniu metody warto mieć na uwadze tez to, czy serwetki (pobierz nasz newsletter -> hiperłącze do strony) będą być pomocne dla gości. Nie wszystkie złożenia da się później prosto rozłożyć, z tego powodu część układów jest zarezerwowanych tylko dla imprez o raczej reprezentatywnym charakterze. A więc takich, na których korzystanie z serwetki prawdopodobnie nie będzie niezbędne.Poza serwetkami warto również zadbać o charakterystyczne elementy na blacie. Doskonale sprawdza się etażerka, a więc kilkupoziomowa tacka. Na etażerce najczęściej umiejscawiane są słodycze lub owoce. W sklepach kupisz tak nowoczesne etażerki, jak i takie o tradycyjnej formie.